Fazék vendéglátóknak
A konyha egyik legbecsesebb darabja a fazék, hiszen a leveskészítéshez, tésztafőzéshez, pároláshoz keresve sem lehetne célszerűbb alkalmatosságot találni. De milyen is a jó fazék, az ideális fazék?
Először is kézre esik a fogója, pereme nem éles, nincsenek rajta kiálló idomok, amelyek sérülést vagy kárt okozhatnának.
Másodikként megemlíthetjük a jó hővezetési tulajdonságokat, vagyis a jó fazék sugárzó hővel is hozzájárul az étel egyenletes hőkezeléséhez, nem csak az alján lévő felület által közvetíti a meleget.
Harmadik fontos szempontként pedig a könnyű tisztíthatóság kerül előtérbe, hiszen a vendéglátásban a fazék sok ezer mosogatáson esik át teljes életciklusa alatt.
Végül, de nem utolsósorban a legfontosabb: a jó fazék erős, strapabíró, állja a hirtelen, erős hőmérséklet-ingadozásokat és az ételkészítés során felhasznált enyhén savas vagy lúgos kémhatású – ecet, citromlé, szódabikarbóna – anyagokra nem érzékeny.
Valamennyi, fenti szempontnak megfelelő alapanyag a rozsdamentes 18/10-es krómnikkelacél, amely az oldal fazékkínálatában domináns részesedéssel rendelkezik.