Méhpempő terhesség

A terhesség a nők szervezetét erősen igénybe veszi, szerencsére azonban túlnyomó többségük mind a saját, mind a születendő gyermekük szükségleteit képes kielégíteni, ha a helyes táplálkozás követelményeit betartja. A kiegyensúlyozott, változatos étrend összetett szénhidrátot, sok rostban gazdag gyümölcsöt, zöldséget és csak kevés telített zsírsavból áll. A megfelelő étrend a várandós anya jó egészségét megőrzi, a magzatot pedig a zavartalan fejlődést biztosító tápanyagokkal látja el.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a fogamzást megelőző 3-6 hónapban, valamint a terhesség első néhány hetében követett étrend is jelentősen befolyásolja a magzat fejlődésér. A túlzott alkoholfogyasztás például fejlődési rendellenességet eredményez, így tanácsos a szeszes italok kizárása a mindennapokból, kiváltképpen a fogamzás előtt és a terhesség első 12 hetében. Ezt követően már a napi maximum 1 pohár bor vagy sör a kockázatot nem emeli.

méhpempő terhessé