Filament rendelés, vásárlás 24 órán belül házhoz szállítva

Az élelmiszer-biztonságos filament jó ötlet, ha edényeket, tányérokat és minden olyan tárgyat nyomtat, amely élelmiszerrel érintkezik. Bár sok cég a PLA-ját „élelmiszer-biztonságos” kategóriába sorolja, a legtöbb nem rendelkezik hivatalos jóváhagyással.
Bár sokféle élelmiszer-biztonsági tanúsítvány létezik, ebben a cikkben az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) jóváhagyását fogjuk használni.
Most, hogy tudjuk, milyen szintű termékekre számíthat, áttekintünk néhány élelmiszer-biztonságos PLA márkát, amelyeket minden élelmiszerrel kapcsolatos 3D-nyomatához használhat. De nem jó élelmiszer-biztonságos filamentet használni, ha valami mérgező anyaggal akarja bevonni, ezért megvizsgáljuk az élelmiszer-biztonsági felületeket is.
Mielőtt azonban ezt megtennénk, először nézzük meg közelebbről a 3D nyomtatás élelmiszerbiztonságát.
Mielőtt elkezdenénk a filamenteket, van néhány dolog, amit tudnia kell az élelmiszer-biztonságról, ha 3D nyomtatási anyagokról van szó.
Még akkor is, ha a filament élelmiszer-biztonságos anyagból készül, nem maga az anyag az egyetlen, ami befolyásolja a filament élelmiszerbiztonságát. Más elemeket, például adalékanyagokat és színpigmenteket is figyelembe kell venni. Más szavakkal, míg a PLA önmagában élelmiszer-biztonságos lehet, a filamentek általában nem 100%-os tisztaságú PLA.

Ha igazán bele akarunk kezdeni, akkor nem az anyag összetétele az egyetlen, ami meghatározza, hogy egy nyomat biztonságosan érintkezhet-e élelmiszerrel.