Jégkár, kavics felverődés? Horpadás javítás otthon!

Ha jégeső vagy valamilyen parkolási baleset vagy egy úton felverődő kavics miatt az autód karosszériáján horpadás keletkezik akkor itt az ideje, hogy beszerezd a horpadás javító készletet. A horpadás javító készlet egy speciális eszköz, vagyis célszerszám, ami kifejezetten arra szolgál, hogy a kisebb nagyobb horpadásokat – akár még a legelérhetetlenebb helyeken is – elérd, és a festés sérülése nélkül kihúzhasd. A cserélhető fejű eszközzel a mélyebb vagy nagyobb horpadások is könnyedén kihúzhatok igy megadva az esélyt arra, hogy saját magad otthon végezd el ezt az egyébként nagy odafigyelést igényló beavatkozást.
Ha mindent megfelelően csináltál akkor az autó lemezei visszanyerik eredeti formájukat, nem sérül a fényezés, és nem lesz további értékcsökkenés sem.
Mielőtt belevágsz azért nézd meg milyen típusú a keletkezett horpadás, mert ha pontszerű vagy nagyon mély a benyomódás akkor lehet nem lesz elég csak kihúzni a lemezt, hanem más fajta eljárásra is szükséges lesz, amihez már inkább érdemes szakszervizhez fordulni.